Inveegsplit

Inveegsplit is een vorm van zeer fijne split, die voornamelijk wordt gebruikt voor het hoogwaardig afwerken van bestrating. Zoals de naam verraadt, wordt deze vorm van split in de ruimten tussen stenen, klinkers, tegels of kasseien geveegd. Door de kleine omvang van de korrel vormt inveegsplit het ideale materiaal om voegen in straatwerk te dichten. Naast het afwerken van bestrating, wordt inveegsplit eveneens toegepast ter decoratie, en wordt het gebruikt voor het aanleggen van tuinpaden.

Inveegsplit - waarom?

Het aanleggen van straatwerk heeft uw tuin ongetwijfeld op een hoger plan gebracht! Nu komt u echter voor een keuze te staan; kan ik de voegen in het straatwerk het best dichten met zand of inveegsplit?

Beide materialen hebben voor- en nadelen. Doordat inveegsplit een hoekige en scherpe vorm heeft, vormt dit materiaal een stabiele opvulling van uw bestrating. Hierdoor zullen de stenen of klinkers goed op hun plaats blijven liggen. Een ander voordeel van inveegsplit bestaat uit de waterdoorlatendheid, waardoor (hemel)water goed gedraineerd wordt. Ten slotte biedt inveegsplit - ten opzichte van zand - tevens een kleinere kans op de groei van onkruid in de voegen van uw straatwerk. Naast een hoogwaardige uitstraling biedt inveegsplit dus tal van andere voordelen!

Goedkoopgrind.nl

Uiteraard bent u bij goedkoopgrind.nl aan het juiste adres voor topkwaliteit inveegsplit tegen een scherpe prijs. Op dit moment bieden wij een tweetal varianten inveegsplit aan, te weten zwarte basaltsplit en bonte maassplit. Beide producten zijn verkrijgbaar in de maten 1/3 en 2/5 millimeter.

Bij goedkoopgrind.nl raden wij u aan om de inveegsplit - de eerste twee weken na het aanleggen van uw straatwerk - eenmaal per twee à drie dagen in te vegen. In deze periode treedt verdichting en zetting van de inveegsplit op onder invloed van drukbelasting en onttrekking van vocht (inklinking). Door dit natuurlijke proces zakt het niveau van de inveegsplit deze eerste periode enigszins, waardoor aanvullen wenselijk is.

Inveegsplit

Actieve filters

Inveegsplit basalt zwart 1-3mm big bag

inveegsplit Basalt Zwart...

Vanaf 1000kg. Ook te bestellen in 1500kg.
Leverbare maten: 1/3 - 2/5mm

€ 184,80
Bonte inveegsplit 1-3mm big bag

Inveegsplit - bont Big bag

Vanaf 1000kg. Ook te bestellen in 1500kg.
Leverbare maten: 1/3 - 2/5mm

€ 162,00